НАПЪТСТВИЯ

Вие, които търсите връзка с Божия Дух и знаете, че той може да ви дари с най-голямото богатство в живота ви – Божията Любов, бъдете благословени и носете в сърцата си нейната нежност и сила. Само ТЯ може да ви направи горди, смели и великодушни хора. Само ТЯ може да се превъплъти в съкровен миг, който да изпълва със смисъл и съдържание целият ви живот. Само Божията Любов създава Живот и Аз се моля вие да бъдете дръзновени създатели на своя обновен Живот. Бъдете живи Творци на всеки миг от вашия съзнателен живот . Не допускайте инерцията да ви води, а безразличието да слага отпечатък върху вашите действия.
Винаги имайте в ума си цел, която да ви ръководи и светлина в съзнанието си, която да ви направлява.
Никога не изпускайте от погледа си образа на вашия ближен и винаги изпращайте към него своите най-благи чувства.
Говорете с мекотата на майчиния гальовен глас.
Ведростта на свежото безоблачно утро да бъде във вашия поглед и чрез нея, вие да се докосвате до всяко Божие творение.
Нека най-голямото богатство, което вие притежавате да бъде чувството ви на благодарност към вашия Създател.
Когато осъзнаете мощната сила на Благодарността ще разберете, че тя идва от сърцето и душата на човека, за да изяви неговото благоговение пред Бога. Всяко Добро, с което се срещате във вашия живот идва от Него и носи Неговото великодушие, милосърдие и Любов.
Вие сте силни чрез осъзнатата от вас духовна връзка с Вашия Създател. Колкото по-осъзната е тази връзка, толкова повече ще бъдат и добрите ви дела!
Когато човек е доброжелателен, той носи в ума си мисълта за добри дела, а когато е добронамерен, превръща мисълта си в добри дела. Винаги отчитайте тази разлика!