ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ДУХА

Здравейте, приятели!

Възкресението Христово се възприема като легенда, като библейска истина или като фантазия на човешкия ум. Това, което тогава се случи е колкото истинско нравствено послание към човечеството, толкова и по-късно силно преекспонирана тъжна история. Всъщност е необходимо по-задълбочено и безпристрастно разсъждение, защо и кому е била нужна саможертвата на един човек – пък бил Той и Богочовек, както и самоанализ на всеки човек за неговото собствено поведение в настоящия му живот.

Кому е била нужна саможертвата на Христос?

На човечеството, на цялото човечество за осъзнаване стойността на човешкия живот.

След моя живот и дейност, става ясно, че човеколюбието е потенциалната сила, която може да осъществи духовното развитие на човешкия род. И още: чрез човеколюбието Животът може да получи своята нова същност – от примитивно организиран механизъм за самовъзпроизвеждане на биоматерия, може да се превърне в училище за нравствено развиващи се личности.

Защо говоря за Разпятието като за преекспонирана тъжна история?

Защото Разпятието се възприема като ужасното мъчение, а то си е точно такова, и независимо от това до ден днешен се разнася из църкви и манастири кръста с разпънатия Христос, без да се осъзнава защо и какво точно се е случило. В настоящото съвремие, кръста с разпятието може да се види на най-неочаквани места, дори върху дреха или бижу . . . И КАКВО ОТ ТОВА? Вие сте привикнали толкова много с тази ИЛЮСТРАЦИЯ НА МЪЧЕНИЕТО, че на фона на сегашните военни конфликти, при толкова невинни жертви и опустошителни разрушения, разпънатия Христос с нищо не може да трогне никого. Но не това е целта на Моето Слово. Целта е да ви кажа, че в днешно време човекът е също толкова жесток и неук, колкото и тогава. Сигурен съм, че ще възразите, но Аз имам силни аргументи и доказателства. Днес не един човек, пък бил той и Богочовек е разпънат на кръст, днес Светът е разпънат, Планетата е разпъната, човешките души са разпънати, а Духът е обруган! Сърцата на хората изнемогват под тежкия товар на злобната и гневна емоция; очите им ослепяват от мрака на ненавистта и завистта! Някога стремежът беше да се притежава земя – обширни територии с голямо население. Днес не е важна толкова земята, колкото това, което е в недрата й.

Защо и кой поддържа този тежък ритъм на Живота?

Една малка част от населението на планетата! Хора, които са богати, ама много богати – толкова, че могат да купуват съвест, сърца и мозък! Те разпъват на кръст цялото човечество! Те са точно толкова жестоки, колкото и ония тогава – променени са само средствата за мъчение, а останалите са толкова неуки, колкото и ония тогава. Неуки са, защото не могат да видят човека в себе си, да открият начина и възможностите, чрез които този човек да покаже родството на своя Дух с Духа на своя Създател. Онези богатите са потъпкали Духа си от алчност, а тези другите от малодушие! Малодушие сведено до нивото на тежко невежество!

Човекът е създаден по образ и подобие Божие, което означава, че е създаден, за да бъде Творец на добри дела. Неговото малодушие му пречи да повярва на тази Истина, а тези които са повярвали, понеже не са се погрижили за своята нравственост, живеят с поведението на АКУЛИ! Хищни са до толкова, че вече и Земята им е малка и са обърнали поглед към другите планети.

И сега какво! Има ли бъдеще за човечеството? А за планетата?

Вие как мислите? Аз вече започвам да се съмнявам. И знаете ли защо? Защото Духът е унищожен! Няма как да се получи Възкресение когато Духът е унищожен!!! Няма как, защото Той гради Живота! Човечеството в своята маса, живее като безличен образ на НЕСРЕТНИК! Шепа хора се опитват да покажат силата на своя Дух . . . Малко са, но не им липсва желание. То е толкова силно, че те са склонни на обреченост. Но дори и да бъдат разпънати на кръст, какво ще се промени. Аз вече разбрах! Уверен съм, че саможертвата на един на човек, както и на група хора, не върши работа. Само отваря път на словоблудството. Толкова! Трябва да се събуди за живот Духът на Живота! Това означава масово навлизане на човечеството в територията на нравствено изграденото Съзнание. Тогава ще се постигне ВЪЗКРЕСЕНИЕ НА ДУХА, и едва тогава човекът ще се припознае като Творец.

РАДЕЯ

ЗА ДА ПРОДЪЛЖИМ ПО ПЪТЯ

Здравейте, приятели!

На 5 април 2018 г. нашият сайт Dobrodeteli.com навърши 10 години. За този период вие общувахте с Учителите от Всемирното Бяло Братство: Йоан Богослов, Беинса Дуно, Елохим Хахарец, Архангел Михаил, Майка Богородица и Учителя Иисус Христос. Имаме и една лекция от свети Иван Рилски.

Словото на Учителите тематично е обединено от Идеята за духовно-нравствено развитие на човешката личност. Различните аспекти, чрез които е разглеждана тази Идея отвеждат читателя в духовния свят и показват неговото реално измерение във физическия свят. Изпращано ни е и се изпраща знание, като съществена част от Науката за Живота, която Учителите наричат още Божествена наука.

Доколко тези знания са полезни?

Това е въпрос, чиито отговор е много важен за нас – за Учителите, за мен като сътрудник, който има задачата да предаде Информацията с най-точното и достъпно съдържание; важно е и за екипа, който поддържа сайта.

Приятели, ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас вашето мнение за прочетеното, ако ни пишете какво друго, ви интересува, какво друго бихте желали да прочетете на страниците на този сайт. Готови сме да приемем вашите препоръки и забележки. Пишете ни, ако Словото ви е послужило като стимул за нещо конкретно във вашия живот. Пишете ни и ако имате въпроси към Учителите.

Можете да запишете мнението си, предложението или въпросите, като коментар – вашето име не се записва на страницата заедно с текста. Можете да използвате и адреса: radeiasvetlina@abv.bg. Обратната връзка в конкретния случай ще ни послужи като ориентир, ще помогне успешно да продължим по Пътя…