УНИВЕРСАЛНАТА ЖИЗНЕНА ЕНЕРГИЯ

Здравейте, приятели!

Всеки човек е подвластен на различните атмосферни промени. Не всеки обаче осъзнава тяхното влияние върху човешкия организъм.

Защо говоря за атмосферните влияния?

Защото чрез тях се осъществява най-пряката връзка между енергията в човешкия организъм и енергията в Природата. Това, което ни интересува нас в случая е универсалната жизнена енергия.

С какво е по-различна универсалната жизнена енергия, и какво означава определението жизнена ?

Това определение обяснява, че жизнената енергия притежава градивна, съзидателна сила, която работи еднакво успешно както в Природата, така и в човешкия организъм. Затова я определяме като универсална. Понятието жизнена, пояснява нейния характер. Тя създава позитивното, положителното в Живота, защото укрепва човешкото здраве.

Електро-магнитната сила, която определя състава и характеристиката на универсалната жизнена енергия оказва влияние върху всички организми населяващи планетата. Електричеството е активната сила, която създава динамиката както на въздушните маси, така и на всички биологични процеси в организма.

Защо ви запознавам с тази информация?

Защото човешкото здраве е зависимо от наличното в организма и в Пространството електричество. Така например, за всеки човек е много важно да знае, че неговият мозък и сърцето му работят правилно или неправилно в зависимост от количеството електричество в неговия организъм. То може да е достатъчно, недостатъчно или предозирано, и това се определя от изправността на вегетативната нервна система в човешкият организъм.

Какво е вегетативна нервна система?

Нашият отговор е: Съчетанието от проявената обща дейност на всички нервни импулси в организма. Но това е Нашето определение. То не съществува в учебниците по анатомия и физиология, но отразява правилно физиологичния процес за активност на вегетативната нервна система. Тя е представена в организма основно от два дяла: симпатиков и парасимпатиков. Управлява работата на вътрешните органи, включително и на сърцето.

Казва се, че вегетативната нервна система е автономна, защото – така твърди медицината – тя не се влияе от човешките желания. Действително, тя управлява такива процеси в организма като кръвообращението, дишането, храносмилането, за които умът не се грижи. Ние, обаче, многократно сме ви напомняли, че чувството притежава огромна сила – то може да създава, може и да руши. Същото се отнася и за мисълта. Мисълта влияе върху човешкото здраве. Това, което Аз искам да знаете е, че Мисълта влияе върху здравето ви, защото управлява чувството. Този факт се изучава много внимателно от напредничавите умове в медицината и вече съществува квантовото лечение.

Какво означава квантово лечение?

В прав текст казано, това е умелото използване на човешкото съзнание за здравословен живот. За целта е важно да се знае, че знанието по анатомия ви е необходимо, за да можете да свързвате наученото от енергийната медицина с най-необходимото от психологията, биологията и квантовата физика. Нека да не ви звучи твърде сложно или пък абстрактно това, което ви казвам тук. Квантовата физика ви е необходима до толкова, доколкото е важно да знаете, че фината енергия, която притежават мислите и чувствата, чрез своята активност управлява вашият организъм. Тоест, невидимото присъствие на енергията на Мисълта и Чувството, е най-важният фактор за правилната работа на електричеството в човешкия организъм. И тук, трябва да знаете, че характера на енергията, тоест насочеността на нейното влияние, зависи от съдържанието, което ще рече от смисъла, който влагате във вашите мисли и чувства. Това знание, неговото осъзнаване и правилно използване ще създадат условията за правилното функциониране на вегетативната нервна система в човешкия организъм. Тя създава основата – здрава или нестабилна – на човешкото здраве.

А къде остава връзката с Природата?

Тя е на преден план, защото човешкият организъм си набавя необходимото електричество чрез способността си да диша и да възприема чрез погледа и съзнанието си Пространството. Разумното общуване с Природата, зарежда човешкият организъм с универсалната жизнена енергия. Затова когато сте били на разходка в планина, край река, езеро или море се чувствате ободрени и отпочинали. Електричеството и Светлината са основни градивни сили на Сътворението, и в интерес на вашето здраве е да познавате тяхното влияние върху човешкия организъм.