ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ УМА, ДУХА И ДУШАТА

(практическа работа със светлината)

Застанете прави. Изпънете добре гръбначния стълб, без да се стягате, без да сковавате тялото. Ръцете поставете плътно до тялото,  без да ги притискате.  Главата да е добре изправена, а очите затворени, без да стискате клепачите.

Постарайте се да усетите спокойствието на цялото тяло. Без да отваряте очи, вдигнете погледа си нагоре, като че ли искате да видите веждите си. Задръжте така очите 10 – 15 секунди. Останете спокойни с леко притворени очи в следващите десетина секунди и след това насочете погледа надолу като че ли искате да видите върха на брадичката си. Останете така 15 – 20 секунди.

Във времето през което правите упражнението трябва  да сте  абсолютно спокойни. Да не бързате за никъде, да не сте с пълни стомаси и да не сте изморени.

Упражнението трябва да бъде придружено от представата, че приемате “отгоре” светлина и я изпращате надолу.Това изисква, когато очите са обърнати нагоре, вие да работите с вашето вътрешно зрение. Да си представяте как през върха на главата навлиза светлина, облива  мозъка и преминава по линията или да го кажем  по въженцето на гръбначния мозък и го насища със светлина.

В ума ви да е мисълта:”Аз приемам Божествената чиста светлина и тя ме дарява със сила и живот.” Това ще го кажете когато започвате упражнението само веднъж, затова трябва да сте много концентрирани, и после да си представяте как тази светлина се движи успоредно с погледа ви. Затова няма да  въртите очи нагоре и надолу, а плавно ще слизате с поглед, защото този вътрешен поглед ще води светлината.

Упражнението ще помогне за изчистване на негативни, застояли енергийни отпадъци. Ще подкрепи мозъчната дейност в усвояване на светлината и така ще направи по осезаема връзката на Духа с Ума и Душата. Ще се получи едно вътрешно озарение, което ще изпълва съзнанието с благоразположение.

Когато чистата Божествена светлина бъде поканена да навлезе във вашия организъм, тя работи безпрепятствено. Светлината захранва мозъчните клетки и чрез мозъчните центрове и гръбначните връзки отива навсякъде в организма.

След 5 – 6 изпълнения ще започнете да чувствате резултата. Упражнението не бива веднага да се повтаря или да се стои по половин час, за по-голяма полза. Концентрацията трябва да е постигната преди упражнението.  Това изисква съсредоточаване на мисълта и визуализацията на меко, светло сияние. Най-добре е да си представяте светлото небе преди изгрев , а още по-добре е да правите упражнението на изгрев слънце. После през деня можете да го повторите още веднъж.